ActualitateSliderUltima ora

Sancțiuni usturătoare de la DSVSA

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a 105 controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

11 unități din Bumbești-Jiu, Motru, Târgu Cărbunești și Târgu Jiu au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 30.800 de lei.

Cele mai mari amenzi le-au primit un  magazine și un depozit alimentar. În cazul depozitului, nu existau facilități de spălare și uscare igienică a mâinilor personalului, iar suprafețele interioare erau neigienizate. De asemenea, unele produse alimentare erau depozitate nesectorizat și necorespunzător. În cazul magazinului alimentar, produsele congelate erau așezate în același loc, de exemplu peștele lângă carne și legume, iar în vitrina de expunere nu erau afișate informații complete privind data producției, lotul și numele producătorului. Ambele unități au fost sancționate cu câte 10 000 de lei.

Câte 1200 de lei au primit amendă alte 6 magazine alimentare pentru mai multe probleme identificate, printer care etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală, sau persoanele care manipulau alimentele la data controlului nu nu dețineau echipament de protecție adecvat și complet.

Tot 1200 de lei a primit și un supermarket care nu afișa informații clare cu privire la termenul de valablitate al produselor, iar lada frigorifică era neigienizată. Și un restaurant a primit aceeași sancțiune contravențională pentru lipsa echipamentului de protecție, dar mai ales pentru că vesela folosită era depozitată pe masa de lucru deși era necesară spălarea imediată.

Astfel de controale au loc zilnic pentru protejarea populației și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

Articole similare

Back to top button