ActualitateSliderUltima ora

Rabla pentru electrocasnice, amânată

Începând cu ora 12:00 toți cei interesați s-ar fi  putut înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, afm.ro. Din păcate, aplicația nu a putut fi accesată încă de la orele dimineții, AFM anunțând pe pagina de Facebook că programul se amână.

Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului.

Bugetul total se ridică la 40 de milioane de lei. Fondul este dublu față de anul 2018 și va permite utilarea caselor, a cel puțin 100.000 de români, cu aparate electrocasnice de ultimă generație care vor respecta mediul și care vor reduce factura de plată pentru curentul electric.

Aplicația emite un voucher elecronic care poate fi utilizat în maxim 15 zile la un comerciant autorizat în program. În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++.

Persoanele care vor să schimbe vechea mașină de spălat rufe cu una nouă, vor putea primi un voucher de 300 de lei, iar pentru una de spălat vase – 400 de lei. Tot 400 de lei este valoarea vocherului și în cazul aparatelor de aer condiționat, frigidere, congelatoare, lăzi și combine frigorifice. Și televizoarele și uscătoarele de rufe pot fi date la schimb pentru un tichet de 400 de lei.

Pentru un aspirator românii vor primi 200 de lei, iar pentru tablete 300 de lei.

Cea mai mare valoare a unui voucher este de 500 de lei și poate fi primit în schimbul unui laptop vechi.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, în maxim 15 zile, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Articole similare

Back to top button