ActualitateSliderUltima ora

Pițărăi de pandemie

Fiind aproape imposibil ca legislația prezentă să cuprindă prevederi clare în ceea ce privește măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus pe timpul desfășurării tuturor tradițiilor și obiceiurilor din preajma sărbătorilor de iarnă și, luând în considerare numărul mare de solicitări primite din partea autorităților publice locale, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj a transmis unităților administrativ teritoriale reguli privind desfășurarea pițărăilor.

Mersul în pițărăi sau colindeți, cum se spune în unele zone ale județului Gorj, este o tradiție veche, care se păstrează încă. Pițărăii au loc în seara de Ajunul Crăciunului, tot atunci când copiii merg cu Steaua, vestind și zorii anului nou care se apropie.

Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj transmite autorităților publice locale măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care trebuie respectate pe durata activităților.

Autoritățile administrației publice locale sunt responsabile pentru desfășurarea în siguranță a obiceiurilor care se desfășoară în Ajunul Crăciunului.

Articole similare

Back to top button