ActualitateSliderUltima ora

12 localități din Gorj cu zero cazuri COVID-19

Situația de pandemie COVID-19 de la nivelul județului Gorj pare să se îmbunătățească. Observăm o ușoară scădere a numărului deceselor în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, numărul persoanelor internate la ATI a scăzut de asemenea, iar în ceea ce privește cuantumul amenzilor aplicate ca urmare a încălcării măsurilor de prevenire și combatere COVID a scăzut considerabil.

În Gorj, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică, nici

o localitate nu se mai află în scenariul roșu.

În scenariul galben se situează doar 7 localități și anume: Samarinești, Arcani, Căpreni, Câlnic, Slivilești, Bâlteni și Bengești-Ciocadia.

De asemenea există 12 localități unde rata de incidență este 0, ceea ce înseamnă că în ultimele 14 zile nu a fost raportat nici un caz de Covid-19.

Cele mai multe noi cazuri de COVID au fost raportate, în perioada 30 noiembrie – 13 decembrie în municipiul Târgu Jiu, 112.

În aceeași perioadă, județul Gorj a înregistrat per total o rata de infectare de 0,91, cu 328 de noi cazuri raportate la o populație de 358.722.

Trebuie subliniat faptul că și numărul testelor efectuate la nivelul județului nu este unul ridicat. Se testează aproximativ la jumătate față de capacitatea maximă, cel mai ridicat număr de teste înregistrate în 24 de ore fiind puțin peste 240.

În ceea ce privește amenzile aplicate de personalul IPJ Gorj celor care nu respectă măsurile impuse de pandemia COVID-19  în ultimele 14 zile, cuantumul lor a scăzut considerabil, cea mai mică valoare înregistrându-se în data de 4 decembrie 3.500 de lei.

Este de precizat că și numărul de internări este, de asemenea, într-o ușoară scădere la nivelul celor două mari spitale din Gorj: SJU Târgu Jiu și Spitalul COVID de la Târgu Cărbunești. În prezent există și locuri disponibile la ATI, însă starea persoanele internate deja la secția de terapie intensivă este una gravă. Medicii fac eforturi majore pentru a-i ține în viață.

În această perioadă drastică a pandemiei generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 personalul din linia întâi, medici și polițiști, a fost prezent continuu în lupta de stopare a virusului. Nopțile nedormite, oboseala, lipsa de acasă sunt doar câteva exemple din cele suferite de acești eroi.

Articole similare

Back to top button