ActualitateSliderUltima ora

Sistemul SysAgria la UCB

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu beneficiază de un sistem de înaltă precizie pentru pregătirea tuturor specialiștilor în agricultură. Facultatea de Inginerie, Specializarea Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism, a achiziționat sistemul SysAgria din dorința acomodării studenților cu tehnologiile moderne utilizate în sectorul horticol pentru monitorizarea și optimizarea procesului de creștere a plantelor.

Sistemul a fost achiziționat în cadrul Proiectului Laborator de practică – “Tehnologii digitale în pomicultura SMARTREE”, finanțat de Ministerul Educației Naționale și Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, iar valoarea totală se ridică la 220.000 de lei.

În vederea atingerii obiectivelor proiectului, SysAgria a fost echipată cu senzori meteo, precum temperatură și umiditate aer, viteza și direcția vântului, presiunea atmosferică, putere luminoasă și de măsurare a precipitațiilor, cu senzori poziționați în sol, de temperatură, umiditate, electroconductivitate și pH, precum și senzori poziționați în cultură, precum frunza electronică, ce măsoară temperatura aparentă și umiditatea relativă la nivelul frunzei.

România ocupă o poziție importantă în ansamblul agriculturii europene, situându-se pe locul 6 în UE din perspectiva suprafeței agricole utilizate iar dezvoltarea sectorului agricol cu ajutorul tehnologiei este direcția favorabilă țării noastre.

Articole similare

Back to top button