ActualitateSliderUltima ora

Raport ISU în urma controalelor la secțiile ATI

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, în cooperare cu inspectori DSP Gorj și alți reprezentanți ai unităților aferente, a efectuat în perioada 19 – 25 noiembrie, în baza unui plan comun, verificări la toate unitățile spitalicești din județul Gorj.

Scopul acestor controale a fost acela de a verifica punerea în aplicare a măsurilor de prevenire în vederea desfășurării actului medical în condiții de siguranță, atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale și personalul auxiliar care își desfășoară activitatea în aceste categorii de construcții.

În urma verificărilor efectuate și a deficiențelor constate, inspectorii de prevenire au aplicat atât avertismente, cât și amenzi contravenționale.

În ceea ce privește avizarea sau autorizarea unităților spitalicești de la nivelul județului Gorj, din cele 7 spitale existente, 3 nu dețin autorizație de securitate la incendiu pentru segmentele de clădire construite după anul 1992 sau anterior anului 1992, însă la cele care au fost efectuate lucrări de investiții sau schimbări de destinație, ISU Gorj a eliberat avize de securitate la incendiu. Urmează ca la finalizarea lucrărilor, dacă sunt îndeplinite cerințele, să fie eliberată autorizația de securitate la incendiu.

4 spitale dețin autorizație de securitate la incendiu pentru clădirile sau segmentele de clădiri care se supun avizării autorizării, conform prevederilor legale.

În continuare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj asigură tot sprijinul reprezentanților unităților spitalicești în ceea ce privește asigurarea măsurilor de securitate la incendiu, obținerea avizelor sau autorizațiilor de securitate la incendiu, după caz, pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții de siguranță, atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți.

Articole similare

Back to top button