ActualitateSliderUltima ora

Avem tablete, dar n-avem semnal

Aproape 1700 de tablete au ajuns la elevii fără posibilități din județul Gorj la sfârșitul lui Noiembrie. Însă oficialii nu s-au gândit și la problema semnalului la internet. Dispozitivele au fost comandate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, conform necesarului trimis de către directorii unităților școlare, și finanțate de Guvernul României.

În unele sate unde au fost trimise dispozitivele nu există semnal pentru operatorul de telefonie care oferă internet pe acestea. Tabletele sunt blocate într-o anumită rețea, astfel că operatorul nu poate fi schimbat cu unul care are semnal în zona respectivă.

Directorii au  făcut deja o adresă către minister prin care solicită ca operatorul să decodeze dispozitivele astfel încât cartela să fie schimbată și copiii să poată folosi tabletele.

Tabletele sunt primite cu contract de comodat, fiind în inventarul școlilor. La finalul anului școlar, elevii vor restitui unității de învățământ dispozitivele pe care le-au folosit.

Tabletele nu pot fi utilizate pentru alte aplicații de tipul rețelelor de socializare, astfel încât elevii să le folosească doar în scopuri didactice.

Cel mai târziu pe 23 decembrie va sosi și a doua tranșă de tablete. În ianuarie, dacă școlile nu vor reveni la activitatea didactică de tip „față în față”, toți copiii defavorizați vor avea un dispozitiv pe care să urmărească lecțiile online.

Articole similare

Back to top button