ActualitateSliderUltima ora

Edilitara Târgu Jiu pregătită pentru iarnă

Avertizările meteo pentru județul Gorj, care se referă la condiții meteo nefavorabile, au pus în alertă responsabilii cu deszăpezirea. Edilitara Târgu-Jiu a anunțat că toate utilajele care vor interveni în cazul ninsorile abundente, deja sunt puse la punct.

Societatea a cumparat anul acesta și ATV-uri necesare pentru curățarea zăpezilor de pe aleile din centrul orașului și pe străduțele unde accesul este unul mai dificil.

Edilitara beneficiază de 18 utilaje multifuncționale, 2 utilaje independente și 4 ATV-uri.

Aproximativ 1.600 de tone de material antiderapant, 40 de tone de clorură de calciu solidă și 20 de tone de clorură de calciu lichidă se află în prezent în depozitul comandamentului de deszăpezire. Clorura de calciu lichidă va fi folosită expres pentru zona centrală, zonă de beton amprentată ce necesită acest tip de material pentru a evita degradarea.

Comandamentul de deszăpezire funcționează non-stop și încurajează cetățenii din Târgu Jiu să facă sesizări telefonice de fiecare dată când întâmpină probleme legate de zapadă și polei.

Conform unor statistici realizate la nivel național, iarna 2020-2021 va fi una mai caldă decât în mod normal și deficitară la capitolul precipitații, singurele șanse pentru evenimente hibernale ceva mai notabile urmând să fie parțial în decembrie și în prima parte a lunii ianuarie.

Articole similare

Back to top button