ActualitateSliderUltima ora

Cabanierii vor administrare județeană

Deși are un potențial turistic foarte mare, Rânca pare că este uitată de autoritățile locale. Administrarea acesteia este împărțită între Primăria Baia de Fier și Primăria Novaci. Iar cum o vorbă din bătrâni spune că la copilul cu două moașe rămâne cordonul netăiat, Rânca are nevoie de investiții care sunt pasate de la o primărie la alta.

Baia de Fier a asfaltat ce ține de administrarea acesteia. Pe de altă parte, cabanierii spun că autoritățile din Novaci nici nu au demarat procedurile.

Constantin Pănescu, liderul concesionarilor din Rânca găsește și implicarea obștilor în potențiala lipsă de interes a autorităților. Acesta spune că exploatațiile forestiere din zonă ar împiedica autoritățile să toarne asfalt.

Cabanierii vor ca măcar un consilier din Consiliul Județean să se ocupe de zona Rânca și să se ocupe de problemele din zonă. Dacă ar fi sub administrare județeană, Rânca ar beneficia de proiecte comune, astfel încât să se dezvolte mai ușor. Investițiile de acolo ar aduce un plus atât la buget, prin stimularea turismului, dar ar și crea locuri de muncă pentru mii de cetățeni.

Cabanierii au propus ca Rânca să devină Stațiune turistică de interes național, însă a rămas doar la nivel de propunere. Acum, aceștia încearcă să facă tot posibilul pentru ca Rânca să se alinieze cu stațiunile de pe Valea Prahovei.

Articole similare

Back to top button