ActualitateSliderUltima ora

Burse pentru elevii buni la învățătură

Sistemul de învățământ este printre cele mai afectate ramuri din cauza pandemiei COVID-19 și a măsurilor și restricțiilor impuse de aceasta. Lunile de cursuri online, au scos la iveală numeroase probleme ale învățământului și anume: profesorii nu știu ce înseamnă predarea online, o bună parte din elevi nu au mijloacele necesare – laptopuri sau tablete, iar pentru părinți este un efort logistic extraordinar.

Cum ne aflăm în toiul sezonului rece, iar vestitele serbări școlare cu ocazia sărbătorilor de iarna nu vor mai avea loc anul acesta, cursurile desfășurându-se exclusiv online, primarul unei comune gorjene a hotărât totuși să aducă un zâmbet pe chipurile școlarilor.

Astfel, elevii care au obținuit rezultate bune la învățătură în anul școlar trecut vor fi recompensați de autoritățile locale din Roșia de Amaradia. Fiecare elev va primi câte 200 de lei chiar înainte de Crăciun.

Primarul Liviu Cotojman invită la sediul primăriei toți eleii care au obținut media generală peste 9,50 să își ridice bursa de merit în data de 15 decembrie.

Conform unui raport făcut de Consiliul Național al Elevilor, privind debutul anului școlar 2020-2021, cea mai mare problemă cu care elevii români s-au confruntat în perioada orelor online este lipsa competențelor digitale în rândul cadrelor didactice, dar și dezinteresul acestora privind predarea online.

Articole similare

Back to top button