Un sediu UCB transferat în patrimoniul Ministerului Educației

Clădirea monument istoric din zona centrală a municipiului Târgu Jiu va fi transferată în patrimoniul Ministerului Educației și Cercetării. Este vorba despre fostul sediu al Tribunalului Gorj sau Casa cu Statui, ce în prezent se află în patrimoniul Consiliului Județean Gorj.

Clădirea în momentul de față este folosită drept sediu al Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică, fiind administrată de Universitatea „Constantin Brâncuși”.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat într-o dezbatere publică un proiect de hotărâre, proiect ce ulterior va fi supus aprobării într-o ședință de Guvern, privind trecerea imobilului în patrimoniul și administrarea MEC.

Această decizie este una avantajoasă atât pentru universitate, cât și pentru autoritățile locale și județene. Începând de acum, atunci când este nevoie de o finanțare serioasă pentru reparații capitale, conducerea universității se va putea adresa exclusiv Ministerului Educației. În trecut, nu se putea pune problema reparațiilor majore, Consiliul Județean neavând dreptul să finanțeze învățământul superior.

Înființarea Universității „Constantin Brâncuși” s-a decis în anul 1992 cu următoarea structură: Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe, asigurând calificarea superioară a specialiștilor în domeniile tehnic, economic și juridic.

În prezent, în Universitatea „Constantin Brâncuși” există 4 facultăți și anume: Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică.