ActualitateSliderUltima ora

Anchetă IȘJ la Liceul Tehnologic din Turburea

Cazul elevului fantomă din județul Gorj a scos la lumină numeroase nereguli: cataloage duble, registre matricole neștampilate sau elevi care trec clasa fără să se prezinte la ore.

În urmă cu ceva timp, o situație bizară a fost depistată în cadrul Liceului din Turburea. Un bărbat de 46 de ani din localitatea Turburea, s-a trezit chemat la școală de către presupusa doamnă dirigintă, în clasa a XI-a, fără ca el să fi trecut vreodată prin clasa a X-a.

Bărbatul absolvise 9 clase, iar după o pauză de 20 de ani, a încercat revenirea la seral. Demersurile necesare pentru înscrierea în clasa a X-a nu fuseseră însă făcute, astfel că a renunțat.

Povestea a determinat Inspectoratul Școlar Gorj să se autosesizeze și să deschidă o anchetă. Au fost audiați profesori, elevi și au fost verificate cataloage și alte documente școlare. Potrivit raportului de control ar fi existat două cataloage la clasa unde este îmatriculat elevul cu pricina.

Liceul Tehnologic din Turburea este situat în centrul comunei Turburea, în apropiere de primărie. Anul acesta doar 4 candidați au fost înscriși la Bacalaureat: unul singur a promovat cu media 6.26, doi elevi nu au reușit să promoveze și un altul nu s-a prezentat la una dintre probe.

Articole similare

Back to top button