ActualitateSliderUltima ora

SUA transmite mesaj de Ziua Națională a României

Michael Pompeo, secretarul de stat american a transmis un mesaj prin care felicită poporul român de Ziua Marii Uniri, în numele poporului american. Pompeo subliniază și faptul că România este un partener strategic apreciat și un aliat statornic al americanilor.

Secretarul american afirmă, în mesajul său, că odată cu sărbătorirea celor 140 de ani de relații diplomatice, Statele Unite și România și-au aprofundat și reafirmat parteneriatul îndelungat semnând o foaie de parcurs pentru cooperarea pe încă 10 ani în domeniul apărării. Parteneriatul are numeroase planuri de viitor, printre care: crearea de rețele 5G curate, colaborarea la construcția reactoarelor la centrala nucleară de la Cernavodă și îmbunătățirea securității energetice în Europa prin Marea Neagră.

Pompeo a transmis poporul român pace, prosperitate și multă sănătate pentru anul viitor.

Ziua Națională a României este sărbătorită la 1 decembrie, această dată a fost stabilită printr-o lege promulgată în anul 1990 și marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România.

 

Articole similare

Back to top button