IPJ Gorj prezent în această minivacanță la Rânca

Sfântul Andrei este sărbătorit azi, 30 noiembrie de către români, find o sărbătoare națională și zi liberă. Marți urmează o nouă sărbătoare și anume 1 Decembrie, Ziua Națională a României. În anii precedenți perioada din jurul datelor de 30 noiembrie și 1 decembrie era una a excursiilor și paradelor militare.

Anul acesta, în ciuda faptului că 30 și 1 Noiembrie pică în zilele de luni și marți, ducând la un weekend prelungit, vacanțele și excursiile sunt limitate, iar paradele militare vor fi restrânse. Anul 2020 este un an aflat sub umbra pandemiei de COVID-19.

Pentru această minivacanță gorjenii au optat pentru stațiunea Rânca, unde bucatele tradiționale și vinul fiert îi așteaptă pentru a petrece în stil românesc Ziua Națională.

Cum stațiunea montană va fi una destul de aglomerată în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie, polițiștii gorjeni vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier. De asemnea, polițiștii vor desfășura și acțiuni de verificare a respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Zilnic,  poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase precum și cei de la transporturi și luptători de la acțiuni speciale se vor afla în teren şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj transmite pentru această perioadă o serie de recomandări conducătorilor auto: să circule cu viteză adaptată condițiilor din trafic, să mărească dinstanța dintre vehicule și să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului.

În această perioadă dificilă de pandemie COVID-19 atât forțele de ordine, cât și cetățenii, trebuie, mai mult ca niciodată, să formeze o singură echipă, în lupta împotriva acestui nou virus.