ActualitateSliderUltima ora

SJU Târgu-Jiu vrea mai multe paturi la ATI COVID

SJU Târgu-Jiu are în plan o creștere a numărului de paturi pentru pacienții internați la secția ATI COVID. Conducerea spitalului a înaintat demersurile pentru creșterea numărului de paturi de la 12 la 16. Avizul din partea DSP Gorj a fost deja primit, în prezent așteptându-se doar aprobarea de la ISU Gorj.

Conform comunicatului de presă transmis de SJU, în contextul actual al epidemiei de COVID-19 au fost înființate la nivelul municipiului Târgu-Jiu în vederea tratării pacieților suspecți și confirmați COVID în stare gravă următoarele structuri: Compartimentul ATI COVID-19 din strada A.I.Cuza, în prezent funcționând cu 12 paturi cu posibilitatea extinderii la 16 paturi,  compartimentul ATI suspecți COVID-19 din strada Progresuui cu 5 paturi și compartimentul ATI suspecți COVID-19 din strada Tudor Vladimirescu cu 2 paturi.

Încă de la debutul pandemiei, problema paturilor a fost prezentă. Între secțiile ATI și ATI COVID au existat numeroase mutări pentru că la nivelul unității medicale nu erau disponibile echipamente necesare. Ulterior, echipamente medicale au fost primite de la Ministerul Sănătății și au fost folosite în totalitate atât pentru tratarea pacienților suspecți și confirmați COVID, cât și pentru completarea schemei de paturi aprobată în structura spitalului pentru secțiile ATI I și II.

La nivel național, situația generată de pandemia COVID este una destul de dramatică. Numărul românilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 a depășit rangul de 450.000, iar numărul de noi cazuri raportate în 24 de ore este de aproximativ 9.000.

Articole similare

Back to top button