ActualitateSliderUltima ora

Morega preconizează prezența la vot de 35%

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la finalul campaniei electorale, care precede alegerea viitoarei componențe a Parlamentului României pentru următorii 4 ani. Lupta se dă pentru fotoliile din cadrul legislativului, dar și pentru componența viitorului cabinet de miniștri.

Alegerile parlamentare au loc duminică, 6 decembrie.

Pandemia generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 a creat numeroase controverse cu privire la organizarea scrutinului din decembrie. Președintele României, Klaus Iohannis a clarificat situația susținând că alegerile parlamentare nu trebuie amânate, ba chiar trebuie să aibă loc la termen, fiind fundamentale pentru modul în care se va gestiona pandemia și perioada post-pandemie.

Dan Ilie Morega, președintele IAIPP, susține de asemenea că alegerile parlamentare nu puteau fi amânate, însă consideră ca prezența la vot va fi una foarte scăzută din pricina restricțiilor, dar și a riscurilor generate de pandemie.

Morega consideră că la nivel național prezența la vot nu va depăși rangul de 40%, iar la nivelul județului Gorj se va înregistra între 35 – 36%.

Pe 5 și 6 decembrie 2020, românii din diaspora își vor putea vota senatorii și deputații din circumscripția electorală arondată lor fie prezentându-se la secțiile de votare special amenajate, fie prin votul prin corespondență.

Articole similare

Back to top button