Fără colindători la Primării

Anul acesta, traditia colindatului la institutiile publice va fi pusa pe pauza. Cei mici nu vor mai trece pragul autoritatilor pentru a le vesti venirea Craciunului. Oficialii spun ca desi le vor lipsi copiii, vor face totusi o economie la buget.

An de an, instituțiile publice erau colindate de copii din tot județul Gorj. Elevi sau preșcolari, și chiar studenți, toți așteptau cu nerăbdare venirea sărbătorilor de iarnă pentru a continua tradiția colindatului.

În 2020 au fost suspendate zeci de activități și evenimente. Primăria municipiului Târgu Jiu nu va mai primi în acest an vestitorii Crăciunului. Edilul, Marcel Romanescu, spune că este dureroasă decizia, însă normele sanitare nu mai permit organizarea unor astfel de activități. Pe de altă parte, se vor face economii la bugetul local.

Nici la Târgu Cărbunești nu vor fi primiți colindătorii.  Primăria va încerca totuși să aducă un zâmbet pe chipul copiiilor, mergând cu Moș Crăciun pe la cei defavorizați.

Normele impuse de pandemie nu permit organizarea unor activități cu un număr mare de persoane. Sărbătorile de anul acesta vor fi atipice, și cu siguranță nu vor fi uitate. Poate astfel, vom învăța să prețuim mai mult tradițiile, iar când criza va lua sfârșit, vom reînvia obiceiurile cu care am copilărit.