ActualitateSliderUltima ora

Văgiulești în scenariul roșu

Având în vedere incidența cumulată care a atins 4,19 la mie, localitatea Văgiulești a intrat oficial în scenariul roșu începând cu miezul nopții. Până pe 7 decembrie la ora 24, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici de timpul restaurantelor, barurilor și cafenelelor în interiorul clădirilor. De asemenea, sunt interzise și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, și a oricăror evenimente publice sau private. Așadar, începutul sărbătorilor de iarnă vor găsi comuna în scenariul roșu.

Primarul comunei consideră că incidența crescută se datorează și carantinării persoanelor la domiciliul ales în Văgiulești. De asemenea, au fost înregistrate și mai multe decese pe raza comunei, 3 persoane din aceeași familie pierzând lupta cu boala.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis și impunerea măsurilor specifice scenariului galben în alte 6 localități. Glogova, Borăscu, Berlești, Săcelu, Turcinești și Mușestești au întregistrat între 1,56 și 1,93 cazuri la mia de locuitori. Astfel, în aceste localități activitățile operatorilor economici se vor desfășura la o capacitate de maxim 30%, iar evenimentele rămân în continuare interzise.

Pe de altă parte, 6 localități au ieșit de sub restricțiilor scenariului galben, dar se menține măsura funcționării la capacitate de maxim 50% și permiterea organizării evenimentelor în aer liber cu respectarea măsurilor impuse la nivel național.

Articole similare

Back to top button