ActualitateSliderUltima ora

Cum votează cei în carantină?

Spre deosebire de alegerile locale, parlamentarele vor găsi mai multe localități în carantină. Cetățenii aflați într-o situație dificilă impusă de pandemie, vor putea touși să își exercite dreptul fundamental.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat ieri că în toate localitățile care se vor afla în carantină în ziua alegerilor toți cetățenii vor putea merge la vot. Din fericire, deocamdată, în Gorj nu există localități carantinate. Însă, cetățenii care se află în izolare, sau internate în spital vor putea solicita urna mobilă.

Premierul a mai precizat că dacă va fi nevoie și va exista o solicitare de la Biroul Electoral Central, Guvernul ar putea modifica hotărârea privind prelungirea stării de alertă, astfel încât să fie incluse printre excepții și deplasarea cetățenilor la secția de vot.

În ziua alegerilor, votanții vor trebui să respecte același set de reguli ca la scrutinul din septembrie. Masca va fi obligatorie, iar la intrarea în secție va fi măsurată temperatura. În interiorul secțiilor cetățenii trebuie să își dezinfecteze mâinile înainte și după ce votează, iar afară, la rând, dacă se va crea aglomerație, neapărat distanța între persoane trebuie păstrată.

Articole similare

Back to top button