ActualitateSliderUltima ora

Șansă pentru tinerii cu dizabilități

Tinerii cu dizabilitati, aflati in centrele speciale ale DGASPC intampina mari probleme in a intra pe piata fortei de munca. Asociatia „Inimi de Gorjeni” a demarat un proiect prin care mai multi tineri cu dizabilitati, institutionalizati vor urma cursuri de calificare  profesionala, educatie financiara si prim-ajutor.

„Șanse pe piața forței de muncă pentru tinerii cu dizabilități instituționalizați” este un proiect educațional și face parte dintr-un lung șir de activități finanțate prin accesarea a trei sectoare: educație, asistență socială și sănătate.

15 tineri cu dizabilități instituționalizați din Târgu Jiu vor urma cursuri de calificare profesională, iar alți 30 vor urma cursuri de educație financiară și de prim-ajutor.  Proiectul a demarat în data de 20 noiembrie, chiar de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Filiala gorjeană a Societății de Cruce Roșie a oferit vineri primul curs tinerilor cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 57 000 de lei, iar 80% din bani provin printr-un program de granturi al unei bănci.

Durata de implementare a proiectului este de 8 luni și este împărțit în mai multe etape. În primă fază sunt selectați tinerii cu dizabilități, specialiștii și furnizorii de formare, urmând apoi achiziția a minim 15 tablete pentru instruirea acestora. În perioada următoare se vor desfășura cursurile de calificare, instruire consiliere vocațională și dezvoltarea competențelor.

Asociaţia „INIMI DE GORJENI” a fost înfiinţată în anul 2007 având drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor defavorizate socio-economic, atragerea atenţiei opiniei publice asupra problemelor semenilor lor şi încurajarea colaborării între sectorul instituţional public şi societatea civilă.

Articole similare

Back to top button