ActualitateSliderUltima ora

Incidența a scăzut, dar restricțiile rămân

Municipiul Targu Jiu a inregistrat o usoara scadere a incidentei cumulate in ultimele 14 zile. Au fost raportate sub 3 cazuri la mia de locuitori. Nu inseamna ca scapam de restrictii insa. Masurile impuse de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta raman in vigoare pana la data expirarii lor.

Rata de infectare la nivelul municipiului Târgu Jiu a ajuns la 2,85 cazuri raportate la 1000 de locuitori în ultimele două săptămâni. Deși incidența aparține scenariului galben, Târgu Jiu va rămâne sub restricții până în data de 2 decembrie. Măsurile stabilite pe 18 noiembrie au o valabilitate de 14 zile de la data intrării în vigoare, indiferent dacă rata de incidență cumulată scade în această perioadă.

La expirarea termenului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reanalizează situația, urmând să fie luate măsuri conform prevederilor legale. Fie sunt ridicate anumite restricții, fie sunt menținute ori sunt impuse altele.

Singura excepție o reprezintă creșterea incidenței cumulate. Dacă în perioada restrictivă stabilită, rata de incidență a cazurilor crește, pot fi stabilite măsuri suplimentare.

Peste 3 cazuri la mia de locuitori au înregistrat comunele Văgiulești și Ciuperceni. 4,19 cazuri la mie au fost înregistrate în Văgiulești în ultimele 14 zile, localitatea aflându-se pe locul 1 în Gorj.  În două săptămâni, 10 persoane au fost depistate pozitive Covid-19, în timp ce în Ciuperceni 5 localnici au fost infectați. Aici incidența cumulată atinge 3,19 le mie.

Pe ultimele locuri sunt situate localitățile Telești, Săulești, Samarinești, Licurici, Dănciulești, Bolboși și Aninoasa care nu au raportat niciun caz de infectare cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni.

Articole similare

Back to top button