ActualitateSliderUltima ora

Vin investitori la Prigoria

La sat, ca la oraș. Asta își doresc cetățenii din mediul rural și de ani de zile tot speră să aibă parte de condiții cât mai bune. Unele comune au început să se dezvolte și să atragă investitori, în timp ce altele se depopulează, rămânând la același stadiu de ani de zile.

Printre localitățile care vor o schimbare se numără și Prigoria. Comuna a ajuns în atenție după ce acolo a fost depistat primul caz de infectare cu noul coronavirus în România. Autoritățile vor însă ca localitatea să se facă remarcată și prin gradul de dezvoltare și nivelul de trai al cetățenilor.

Au fost făcute investiții în Drumul Județean ce străbate și comuna Prigoria și astfel infrastructura a determinat investitorii să fie interesați de localitate.

În plan sunt construirea unei fabrici de prelucrare a lemnului, o benzinărie și un supermarket. Investițiile sunt benefice nu doar pentru a crește nivelul comunei ci și pentru că astfel, se vor crea noi locuri de muncă pentru locuitorii Prigoriei.

Și locuitorii vor să contribuie la dezvoltarea comunei. Zeci de cetățeni s-au strâns la începutul lunii și au spart lemne pentru principalele instituții ale localității. Școlile, primăria și centrul de permanență vor avea acum cu ce să încălzească spațiile în sezonul rece. Prin acțiunea de voluntariat s-au economisit bani la bugetul local, care altfel, ar fi fost cheltuiți cu societăți care ar fi făcut același lucru.

Articole similare

Back to top button