Protest extrem făcut de un târgujian

Epidemia cauzată de coronavirus este un șoc major pentru economia națională. În contextual actual al pandemiei mii de locuri de muncă au fost desființate, astfel că mii de persoane au rămas fără serviciu.

Numărul contractelor de muncă încetate și suspendate continuă să crească alarmant, iar acest lucru are un puternic impact asupra cetățenilor.

Și la nivelul județului Gorj situația nu este tocmai una bună. Sute de gorjeni se confruntă cu zilnic cu problema lipsei locului de muncă sau a neajunsurilor financiare.

Această problemă majoră a îndemnat azi un târgujian să recurgă la un gest extrem, fiind nevoie de o adevărată mobilizare de forțe în Piața Prefecturii.

Bărbatul lucra paznic la o sală de jocuri, iar din pricina restricțiilor impuse acesta și-a pierdut locul de muncă. Disperarea generată de lipsa unui venit l-a împins pe bărbat să protesteze, amenințând că își dă foc.

Tânărul a purtat ulterior o discuție cu prefectul Cosmin Pistol unde și-a exprimat liber nemulțumirile și neajunsurile cu care se confruntă.

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a explicat că municipiul Târgu-Jiu are în prezent o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori, astfel că menținerea restricțiilor este obligatorie. Pistol va direcționa petiția semnată de protestatar către ITM Gorj și speră ca problemele acestuia să fie rezolvate.

La declanșarea stării de urgență aproximativ 1.000.000 de români și-au pierdut locul de muncă, ulterior economia țării părea a se îndrepta, însă noile măsuri impuse aduc din nou un val de încetări sau suspendări ale contractelor de muncă.