ActualitateSliderUltima ora

Tablete pentru copiii din Telești

Una dintre cele mai discutate probleme în contextul actual este situația școlară a elevilor în mediul rural. Toate școlile s-au mutat în online, iar în multe sate bugetul familiei nu permite achiziționarea dispozitivelor electronice.

Autoritățile locale încearcă să vină în sprijinul acestora și să acceseze fonduri pentru cumpărarea mijloacelor tehnice, deși Ministerul Educației a promis că va trimite tablete elevilor.

În comuna Telești, la următoare ședință de Consiliu Local, va fi supus spre aprobare proiectul privind achiziționarea a 150 de tablete pentru elevii din comună. Indiferent de situația financiară a familiilor acestora, toți copiii care studiază la școlile de pe raza localității vor beneficia de ajutorul Primăriei.

Dispozitivele vor veni la pachet cu o cartelă cu acces la internet gratuit pentru toți beneficiarii.

În Ordinul de Ministru este prevăzut în mod clar că  vor beneficia de tabletă doar elevii ai căror familii nu dispun niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Cu alte cuvinte, dacă o familie are mai mulți copii și un singur telefon, laptop sau tabletă cu acces la internet, nu se încadrează în criteriile impuse de Ministerul Educației. Mai mulți copii vor trebui să împartă dispozitivul și să se descurce singuri, pentru că Ministerul consideră că nu sunt defavorizați.

Articole similare

Back to top button