ActualitateSliderUltima ora

Rectificarea bugetară se așteaptă cu nerăbdare

În ședința de guvern de săptămâna trecută, un punct de vedere important dezbătut a fost rectificarea bugetară. Primarii din județul Gorj sunt nerăbdători să primească sumele de bani de care au atâta nevoie.

În prezent, la nivelul județului Gorj, mai mulți primar se află într-o situație precară când vine vorba de bani. Edilii speră ca sumele să fie încasate în timp util, ținând cont că sărbătorile de iarna se apropie.

Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța, susține că problema banilor destinați UAT-uri se regăsește în toate orașele și comunele din județul Gorj. Stamatoiu se declară nemulțumit, spunând că la ultima rectificare a primit doar 250 de mii de lei, bani insuficienți pentru o comună cu peste 5 mii de locuitori și cu atât de multe probleme ce necesită a fi rezolvate.

Edilul declară de asemenea că în prezent nu are suficiente fonduri pentru a asigura indemnizații persoanelor cu handicap, dar și a însoțitorilor acestora. Deși sezonul rece vine și sărbătorile bat la ușă, Stamatoiu susține că bugetul local actual nu poate acoperi nevoile cetățenilor săi.

Starea de alertă generată de pandemia COVID-19 și măsurile impuse la nivel național au efecte negative cu privire la finanțele publice locale. Primăriile au nevoie urgentă de finanțare de la bugetul de stat și de mărirea plafoanelor de creditare și de tragere. Cetățenii au bugetul redus la maxim, taxele și impozitele sunt amânate sau chiar neplătite, astfel că bugetul local al primăriilor scade în mod considerabil.

Articole similare

Back to top button