ActualitateSliderUltima ora

Piața imobiliarelor într-o continuă mișcare

Pandemia Covid-19 a lovit dur anumite sectoare, printre care turismul, transporturile și domeniul osptalității și al restaurantelor. O ramură ce a fost afectată însă doar în perioadă stării de urgență, ulterior revenindu-și este domeniul imobilar.

Conform unui comunicat al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară  numărul cumpărătorilor crește considerabil în fiecare lună.

În luna octombrie 2020 au fost vândute, la nivelul întregii țări cu 35.107 mai multe imobile față de luna septembrie a anului 2020. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna octombrie a acestui an este cu 25.341 mai mare față de perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna octombrie 2020, în București – 13.623, Ilfov – 6.281 și Timiș – 4.805. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Olt, Covasna și Caraș Severin. Numărul ipotecilor, la nivel național, în luna octombrie 2020, a fost cu 2.866 mai mic față de luna octombrie 2019.

La nivelul județului Gorj, pandemia nu a avut efecte asupra pieței imobiliare, singura diferență între anul trecut și anul curent fiind faptul că gorjenii au optat mai mult pentru achiziționarea de case cu teren. Domeniul imobiliar de la nivelul județului nostru este în prezent într-o continuă mișcare: închiriere, vânzare, cumpărare, precum și construire.

Măsurile actuale impuse în contextul pandemiei, precum și starea de urgență au speriat cetățenii județului Gorj. Majoritatea preferă casele cu teren, în defavoare apartamentelor, unde spațiul este limitat.

Perioada în care izolarea la domiciliu a devenit normă pe timp de pandemie și munca de acasă o necesitate, a făcut ca atenția cumpărătorilor să migreze de la apartamentele cu 2 și 3 camere la case cu 3 – 4 camere.

Avantajul unei case cu o curte sau grădină este că te poți bucura de cât mai mult timp petrecut în aer liber.

Conform informațiilor oferite de Adrian Savu, consultant imobiliar, gorjenii preferă acum casele la prețuri accesibile 80.000- 110.000 de euro, cu o curte liberă și situate în zone liniștite.

De asemnea, la nivelul județului Gorj, agenția imobiliară susține că la mare căutare sunt apartamentele situate în construcții noi. Valoarea medie a unui apartament central, semi-central, periferie, construcție nouă este de aproximativ 1.000 euro pentru mp, pe când pentru un teren prețul variază între 20 – 25 de euro pe mp cu toate utilitățile.

Articole similare

Back to top button