Peste 8.000 de cazuri noi     

Pandemia de coronavirus lovește crunt România. Mii de cazuri noi de infectări au fost înregistrate, numărul deceselor a explodat, iar la ATI, medicii abia mai fac față cazurilor grave.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate peste 373 de mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

253.244 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, a fost înregistrat un număr de 8.262 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 186 de români au murit în ultimele 24 de ore, în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Nici la terapie intensivă situația nu este una bună, numărul pacienților COVID internați depășind 1.174.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 48.

Din păcate a fost înregistrat încă un deces în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 76, care prezenta și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 3.832 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

3.381 gorjeni s-au vindecat, iar 173 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj se menține, înregistrând 1,92 la mie, fiind situat încă în scenariul galben.

Sibiul înregistrează o incidență record de 9 la mia de locuitori. În continuare Clujul prezintă o rată de infectare de 7,42 la mia de locuitori, urmat de Ilfov și Timiș cu 6,9, respectiv 6,85.

În prezent, nici un județ nu a reușit să se mențină în scenariul verde, cea mai mică rată de infectare înregistrându-se în Vrancea 1,78.