„Părinții și elevii să-și vadă de problemele lor”

Profesorii cer bani în plus pentru orele online. Motivul: se expun radiațiilor. Sindicatele au solicitat Guvernului ca profesorii să fie recompensați cu un spor de radiații. Solicitarea nu ține cont însă de inexistența radiațiilor la ecranele din zilele noastre, însă sindicatele consideră că dacă acest spor există pentru alți bugetari, de ce nu l-ar primi și profesorii.

Constantin Huică, Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, spune că acest spor este pentru „condiții vătămătoare” și ar trebui să beneficieze de el atât profesorii, cât și întreg personalul care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ. De la secretari, până la contabili și inclusiv îngrijitori, toți ar trebui să primească banii solicitați.

Când vine vorba de elevi și de posibilele „radiații” care i-ar afecta și pe aceștia, pe profesori nu îi interesează. Asociațiile părinților și ale elevilor trebuie să își ceară singuri drepturile. Huică spune că acestea sunt vehemente în probleme „mai puțin importante” și că problema potențialului pericol la care s-ar expune le aparține, așa cum și bursele trebuie să le ceară singuri la Primărie, nu să ceară implicarea profesorilor.

Mai mult, Președintele USLI este de părere că Asociațiile trebuie să se implice în rezolvarea problemelor lor și să lase profesorii în pace. În încheiere, Sindicatele transmit părinților și elevilor „să-și vadă de problemele lor și să militeze pentru ele.”

Potrivit reprezentanților FSLI, sporurile ar putea fi între 2 şi 5% din salariu, în funcţie de radiaţiile la care este expus un cadru didactic. Aceștia  au transmis că măsurătorile intensităţii radiaţiilor vor putea fi făcute de Direcţiile de Sănătate Publică.