ActualitateSliderUltima ora

Întoarcerea la școală va fi una plăcută în Bobu

Bobu este un sat din comuna Scoarța din județul Gorj. Aproximativ 700 de locuitori trăiesc în prezent în acest sat.

În jur de 35 de copii sunt în Bobu, iar când vine vorba de mersul la școală aceștia se confruntă cu diferite probleme. Școala din sat nu a mai fost reabilitată de zeci de ani, iar copiii sunt nevoiți să meargă la o școală dintr-un sat vecin.

Clădirea școlii este un pericol în adevăratul sens al cuvântului pentru copiii din satul Bobu, are pereți fisurați, geamurile lipsesc sau sunt sparte, iar acoperișul este șubred.

Primarul comunei Scoarța își dorește ca toți copiii să învețe într-un mediu civilizat. Fosta școală nu mai poate fi reabilitată, costurile fiind exagerate. De aceea, primarul a găsit o altă soluție și a depus deja documentația pentru a reabilita fostul sediu al primăriei din Bobu, clădire ce ar servi drept școală pentru elevii din sat.

În situația actuală de pandemie COVID-19, toți copiii din România învață exclusiv în mediul online, însă înainte de această situație critică, elevii din satul Bobu erau transportați la școala din Budieni. În satul lor, nu aveau unde să învețe, clădirea școlii fiind prea veche, reprezentând un adevărat pericol.

Articole similare

Back to top button