ActualitateSliderUltima ora

Stațiunea Rânca asfaltată doar pe jumătate

Rânca este o stațiune montană turistică situată pe versantul sudic al Munților Parâng, la 1.700 de metri înălțime. Stațiunea se află atât pe raza orașului Novaci, cât și pe raza comunei Baia de Fier.

Rânca este o stațiune aflată încă în curs de dezvoltare.  Dacă până în prezent cabanierii se declarau nemulțumiți legat de accesul către pârtie și către unitățile de cazare, se pare că problema lor s-a rezolvat. Asflatarea străzilor interioare s-a început, însă doar pe partea administrată de comuna Baia de Fier.

Primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu a înțeles că este nevoie de o administrare corectă și eficientă a zonei turistice. Îmbunătățirea infrastructurii de transport va însemna un plus pentru atragerea de turiști.

Accesul la pârtia principală și la multe dintre unitățile de cazare se va realiza  mult mai ușor anul acesta. Utilajele de deszăpezire vor putea să acționeze mult mai facil.

Primăria din Novaci vrea de asemnea să acceseze același tip de finanțare, proiectul ce vizează asfaltarea fiind deja depus.

Stațiunea Rânca este o stațiune cu un potențial ridicat, în această zonă se regăsește și Transalpina sau Drumul Regelui, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România.

Articole similare

Back to top button