ActualitateSliderUltima ora

Soluții pentru problema lipsei paturilor libere

Spitalul Orășenesc Novaci tratează pacienții infectați cu noul coronavirus. Unitatea medicală are o capacitate de 64 de paturi.

Situația locurilor din spitalele de pe raza județului Gorj este una dramatică. Pandemia generată de infectările cu virusul SARS-CoV-2 a lovit puternic și la nivelul județului nostru. Pacienții infectați sunt din ce în ce mai mulți, iar locurile din spitale sunt limitate. Paturile libere de la ATI sunt extrem de rare.

În cadrul Spitalului Novaci sunt tratați pacienți pozitivi cu forme ușoare și medii.

Conform spuselor managerului Spitalului Orășenesc Novaci, Emil Grigore, în prezent 22 de pacienți sunt internați, starea lor fiind una bună.

Autoritățile caută soluții continue pentru rezolvarea problemei majore legate de lipsa paturilor disponibile în spitale.

În urma unei ședințe a consiliului medical al SJU Târgu-Jiu s-a luat decizia realocării temporare a unor secții, obținându-se astfel aproximativ 20 de paturi noi: realocarea secției de Balneofiziokinetoterapie, comasarea secțiilor de Oftalmologie și ORL, realocarea secției de Oncologie în cadrul secției de oftalmologie.

Ieri, situația la nivelul municipiului Târgu-Jiu era una îngrijorătoare. Compartimentul de Terapie Intensivă era plin, 12 pacienți fiind internați în stare gravă. De asemenea, la nivel mondial a fost atins un nou record negativ: cel mai mare număr de decese ale persoanelor infectate cu COVID-19: 203.

Articole similare

Back to top button