Încă un angajat SJU infectat

Situația angajaților din spitale este îngrijorătoare. Încă un angajat al Spitalului din Târgu Jiu a fost depistat pozitiv Covid-19 ieri. 22 de cadre au fost pozitive în ultimele 14 zile . Dintre acestea, 5 sunt internate, iar restul se află în izolare la domiciliu.

În ceea ce privește numărul de pacienți internați la SJU, 67 sunt la Secția de Boli infecțioase de la Pasarelă, rămânând disponibile doar 7 paturi. Compartimentul de Terapie Intensivă este plin, 12 pacienți fiind în stare gravă.

Zona tampon a celorlalte două locații din cadrul SJU mai are 6 locuri la Spitalul Tudor Vladimirescu și 10 la Sptalul 700.

S-a mărit și numărul de teste prelucrate de unitatea spitalicească. Dacă ieri au fost raportate doar 78 de probe, astăzi numărul acestora aproape s-a dublat. Din cele 138 de teste, 72 au fost negative, iar restul pozitive. Totuși, numărul de teste se va menține scăzut din cauza deficitului la nivel național de teste de extracție. Astfel, SJU Târgu Jiu susține că se află în imposibilitatea de a mai efectua extractii pe unul dintre aparate.

In  data de 3 noiembrie Serviciul de achiziții al SJU Tg.-Jiu a înaintat o comanda de 6400 de teste catre UNIFARM, comanda care nu a fost onorată până în prezent.

Pentru cel de-al doilea extractor din dotarea SJU Tg.-Jiu, mai există un număr de 864 de kituri de extracție si 800 de kituri de detecție.