ActualitateSliderUltima ora

Record de decese COVID în România

După o zi de luni cu extrem de puține cazuri în comparație cu zilele anterioare, dat fiind și numărul redus de teste, astăzi România doboară un nou record în pandemia de COVID-19: 177 de decese ale unor pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Până astăzi, 10 noiembrie, pe teritoriul țării au fost confirmate peste 314 mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 44.

Din păcate au fost înregistrate încă patru decese în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre o femei și 3 bărbați cu vârste cuprinse între 38 și 77 de ani, toți prezentând și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 3.467 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

3.078 de gorjeni s-au vindecat, iar 157 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 1,85 la mie, fiind situat încă în scenariul galben.

Primele locuri ale clasamentului sunt ocupate de Sibiu cu rata de 6,89, Cluj 6,56 și Sălaj 6,47.

La polul opus se regăsesc județele Olt și Vrancea, cu rata 1,34, respectiv 1,43, fiind singurele orașe ce au reușit să se mențină în scenariul verde.

Articole similare

Back to top button