ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Vor în Parlament

Campania electorală a început la miezul nopții și se va încheia pe data de 5 decembrie la ora 7 dimineața. Peste 7100 de candidați s-au înscris în bătălia pentru un fotoliu de parlamentar. Dintre aceștia, aproape 4700 vor să fie deputați, în timp ce 2477 își doresc un post de senator.

Peste 18,9 milioane de alegători au fost înregistrați în Registrul electoral sfârșitul lui octombrie. În Gorj ar trebui să își exercite dreptul democratic aproape 300 000 de cetățeni. La scrutinul din septembrie, doar puțin peste 160 000 de gorjeni și-au exprimat votul.

Din partea Partidului Social Democrat vor candida Mihai Weber, notarul Claudiu Manta și directorul CNTV, Dorin Tașcău pe un loc eligibil la Camera Deputaților, în timp ce fostul prefect, Cristinel Rujan, deschide lista la Senat.

Liberalii i-au aruncat în luptă pe actualul parlamentar Dan Vîlceanu, pe Secretarul de stat Gheorghe Pecingină, dar și pe Iulian Popescu, fostul candidat la președinția Consiliului Județean. La Senat, omul de afaceri Ion Iordache a fost preferința organizației politice pentru prima poziție.

Partidul Mișcarea Populară vine cu șeful filialei județene, Nicolae Davițoi pentru scaunul de deputat și cu fostul Președinte al directoratului CEO, Sorin Boza pentru Senatul României.

Uniunea Salvați România va fi reprezentată de președintele de la Gorj, Radu Miruță la Camera Deputaților și de arhitectul Cornel Răducan Morega la senat.

De la Pro România, actualul deputat Alin Văcaru mai vrea încă un mandat, în timp ce la Senat va candida Alexandru Baicu Ciudin, fost președinte ALDE Sector 5 București, de loc din Vladimir.

Partidul Verde vrea un loc în Legislativ pentru profesorul universitar Ștefan Ghimiși la Senat și Marinela Strâmbulescu, consultant în fonduri europene pentru Camera Deputaților.

În urma alianței a 10 partide mici, Nicolae Ivăniși va candida sub sigla PER la Deputați și Daniela Coandă la Senatori.  Campania electorală se anunță una interesantă, fiind bazată mai mult pe online și mass-media, data fiind pandemia de coronavirus.

Articole similare

Back to top button