ActualitateSliderUltima ora

Toate școlile din Târgu-Jiu în online

Pandemia de coronavirus lovește și în cadrul unităților de învățământ de pe raza județului Gorj.

În județ numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul unităților de învățământ crește dramatic. Rezultate pozitive la testări au fost raportate la mai multe școli atât în rândul cadrelor didactice, cât și în rândul elevilor.

Conform informațiilor oferite de Nicolae Negrea, inspectorul general adjunct ISJ, situația la nivelul județului Gorj nu este una tocmai bună. 4 unități de învățământ se află în scenariul Roșu-incidență, 9 în scenariul Roșu-COVID, 3 în Roșu-infrastructură,122 în cel galben și aproximativ 325 în scenariul verde.

Scenariul Roșu-incidență este aplicat în cazul școlilor din unitățile teritoriale unde rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori.

Scenariul Roșu-COVID se aplică în cadrul școlilor unde sunt depistate numeroase cazuri de infectare atât în rândul profesorilor, cât și în rândul elevilor.

Scenariu Roșu-Infrastructură se aplică în cadrul unităților de învățământ unde au loc diverse lucrări de reabilitare.

Chiar astăzi, încă un cadru didactic din Gorj a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre un profesor de sport de la Școala Gimnazială Hurezani. De asemenea, pozitiv a fost depistat azi și un elev din cadrul Liceului de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu.

Începând de mâine toate școlile din Târgu-Jiu vor intra în scenariu roșu. Elevii vor învăța exclusiv online în toate unitățile de învățământ din cauza incidenței cazurilor la nivelul municipiului.

Incidența cumulată în municipiul Târgu-Jiu a explodat în ultimele 24 de ore după ce ieri, rata de infectare era 2,5 la mia de locuitori.

Articole similare

Back to top button