ActualitateSliderUltima ora

Gorjul, codaș la Fonduri Europene

Deși județul Gorj dispune de o multitudine de resurse, fiind al patrulea județ ca potențial turistic, ne aflăm la coada clasamentului regional în ceea ce privește absorbția de fonduri europene.

În campania electorală, candidații își axează promisiunile pe accesarea fondurilor europene pentru investiții în toate domeniile. Multe dintre spusele candidaților rămân doar la nivel de promisiuni, primarii încercând să realizeze proiecte cu ajutorul resurselor guvernamentale. De multe ori, bugetul de stat nu permite realizarea unor astfel de investiții.

Marinela Strâmbulescu este consultant în accesarea fondurilor europene și totodată candidat din partea Partidului Verde la Camera Deputaților. Aceasta acuză Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ca fiind vinovată pentru slaba absorbție de bani europeni.

Candidata Verzilor la Camera Deputaților trage un semnal de alarmă privind instituțiile publice în acest domeniu. Acestea nu trebuie să mai fie implicate în politică și să fie angajați oameni pregătiți, nu politici.
Majoritatea fondurilor europene din Gorj au fost accesate în mediul rural, cu preponderență în construirea agropensiunilor.

Marinela Strâmbulescu este de părere că promisiunile electorale privind fondurile europene trebuie să fie puse în aplicare și Gorjul să absoarbă bani europeni cel puțin dublu față de anii precedenți.

Articole similare

Back to top button