Încă un val de amenzi GORJ

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis că în ultimele 24 de ore au fost desfășurate 14 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 245 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Au fost constate mai multe nereguli astfel că 152 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 12.700 de lei au fost aplicate. Toate sancțiunile au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ. Au fost vizate în special, piețele și parcările acestora, stațiile mijloacelor de transport în comun, zonele de promenade și parcurile, atât din municipiul Târgu Jiu, cât și din orașele și comunele din Gorj.

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, IPJ Gorj a aplicat alte 226 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 20.000 de lei.