ActualitateSliderUltima ora

Festival culinar în plină pandemie

În centrul municipiului Târgu Jiu va avea loc în acest weekend un festival culinar cu specific turcesc. Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, organizatorii au primit avizele necesare desfășurării activității și așteaptă clienții să vină să se bucure de bucatele orientale.

Primăria municipiului Târgu Jiu a închiriat spațiul unui organizator care trebuie să respecte toate măsurile privitoare la combaterea răspândirii coronavirusului. Edilul târgujian, Marcel Romanescu, susține că acest târg va fi organizat fără mese, cetățenii putând să comande mâncarea pe care să o consume acasă.

Imaginile însă îl contrazic pe Romanescu. În Piața Prefecturii au fost amplasate atât corturile și tarabele cu mâncare, cât și mese și scaune, unde cetățenii se pot așeza și pot servi masa liniștiți.

Într-adevăr, spațiul este amenajat corespunzător iar mesele se află la o distanță semnificativă una față de cealaltă. La coadă însă, deși sunt afișate recomadările de a păstra distanța, oamenii se îmbulzesc în căutarea celor mai gustoase bunătăți.

Autoritățile fac continuu apel la cetățeni să respecte normele de distanțare socială, să poarte mască și să evite zonele aglomerate pentru a stopa răspândirea accentuată a coronavirusului. Astăzi a fost înregistrat un nou record de infectări în România, numărul celor pozitivi în ultimele 24 de ore depășind 6500.

 

Articole similare

Back to top button