Fără frică de COVID-19

În contexul actual în legatură cu COVID-19, mulți oameni nu-și mai dezinfectează mâinile la fel de des ca la începutul pandemiei și sunt mai dispuși să iasă din casă pentru deplasări ce nu sunt neaparat necesare. Cetățenii s-au arătat mai vigilenți la începutul pandemiei, respectând în mod constant măsurile de protecție menite să îi ferească de infectarea cu COVID-19. Totuși, în Târgu Jiu, întâlnim oameni care respectă măsurile de protecție.

Pe masură ce numărul de cazuri de COVID-19 crește îngrijorător, tot mai puțini oameni poartă masca in magazine si in alte locuri unde această măsură este  obligatorie. Reticența de a contribui la binele comun si o viziune depășită despre masculinitate sunt câteva dintre explicațiile acestui comportament.

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt două dintre acțiunile decisive în prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Mâinile se spală cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde. Dacă nu există apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează  răspândirea virusului. Trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se  folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.

Cetățenii municipiului au în mare parte încredere în autoritățile publice și consideră că măsurile adoptate sunt menite să stopeze răspândirea virusului Sars-Cov-2.

Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.