ActualitateSliderUltima ora

Amenzi în Târgu-Jiu și Bolboși

Controale și verificări fizice și tematice au fost efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Gorj, în perioada 19 – 25 octombrie. Inspectorii au supus numeroase unități controlului sanitar – veterinar și pentru siguranța alimentelor din raza teritorială a județului Gorj.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.000 lei, în unități din Bolboși și Târgu-Jiu.

Un snack-bar a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru mai multe nereguli constatate. Printre acestea se regăsesc manipularea pastei de mici fără a deține fișa de aptitudini vizată de medicul de Medicina Muncii, depozitarea pastei de mici la comun cu carnea de pasăre congelată într-o ladă dintr-un  magazin alimentar învecinat și destinația rezidențială a spațiul de prelucrare-depozitare.

O altă amendă în valoare de 12.000 de lei a fost aplicată unui supermarket, pentru mai multe  deficiențe constatate : nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare de origine animală și a produselor de origine non-animală comercializate vrac, lipsa etichetelor, îndepărtarea și aruncarea ambalajelor originale.

În această perioadă, inspectorii au desfășurat activități de verificare în vederea înregistrării și autorizării a 10 unități și anume o rulotă gogoșerie, 5 magazine alimentare, 4 baruri și 10 mijloace de transport pentru produse alimentare.

De asemenea au fost prelevate un număr de 9 probe din produse alimentare, apă tehnologică și ambalaje, pentru determinarea unor parametri microbiologici și a unor parametri fizico-chimici.

5 inspecții în unități de fabricare a pâinii și în laboratoarele de patiserie au avut loc în vederea aplicării măsurilor de diminuare a prezenței acrilamidiei în produsele alimentare coapte sau prăjite.

Inspectorii D.S.V. Gorj speră ca prin intermediul acestor controale să asigure o desfășurare cât mai corectă a activității agenților comerciali, pentru a nu fi pusă în pericol sănătatea cetățenilor.

Articole similare

Back to top button