PoliticaSliderUltima ora

Subvenții de milioane pentru partide

Peste 4,7 milioane de euro a virat Autoritatea Electorală Permanentă în contul partidelor politice în prima decadă a lunii octombrie. Suma totală prezentată de AEP se ridică la aproape 24 de milioane de lei.

Cei mai mulți bani i-a primit Partidul Social Democrat.  Peste 11, 5 milioane de lei au intrat în contul PSD, însumând aproape 2,4 milioane de euro.

Pe locul al doilea se află Partidul Național Liberal cu 6,4 milioane de lei. Tot pe podium se situează și USR, însă cu o sumă de aproape 4 ori mai mică decât partidul situat pe locul secund. Uniunea Salvați România a încasat 1,7 milioane de lei, adică puțin peste 350 000 de euro.

ALDE și Pro România au fost și ele subvenționate cu peste un milion de lei, respectiv 1,4 și 1,07 milioane de lei. Aproape jumătate din banii primiți de ALDE i-a încasat Partidul Mișcarea Populară, cu 770 530 de lei. Cei mai puțini bani au fost direcționați către Partidul Forța Națională, puțin peste 35 000 de euro.

UNPR a cerut sub 8000 de euro, însă acordarea subvenţiei lunare de la bugetul de stat  Uniunii Naţionale pentru Progresul României  s-a suspendat prin Decizia Preşedintelui AEP din 2016 şi va fi păstrată în sumă de mandat.

Subvenţiile de la bugetul de stat se acordă în funcţie de numărul de voturi primite la alegerile generale pentru Camera Deputaţilor şi Senat sau numărul de voturi primite la alegerile generale pentru autorităţile administraţiei publice locale.

 

Articole similare

Back to top button