ActualitateSliderUltima ora

Cazuri COVID în toate localitățile din Gorj

La nivelul județului Gorj coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la mia de locuitori, a ajuns la 1,14, menținând scenariul verde. Gorjul se situatează spre finalul clasamentului, locul 35 din 42.

În ultimele 14 zile, peste 400 de noi cazuri s-au înregistrat la nivelul județului Gorj.

În prezent, nu există nicio localitate ferită de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

În scenariul roșu se află o singură localitate și anume Godinești. Acolo rata de infectare este 4,03.

Incidența de 2 la mie a fost depășită la Novaci, Scoarța, Polovragi, Bustuchin, Jupânești și Căpreni. Comunele Stoina și Vladimir au depășit de asemenea, pragul de 1,5.

În perioada 12-25 octombrie s-au înregistrat 414 cazuri de coronavirus, 12 dintre acestea fiind la persoane sub 19 ani.

În zonele unde coeficientul infectărilor COVID-19 depășeste 3 la mia de locuitori, autoritățile impun următoarele măsuri: masca devine obligatorie în toate spațiile deschise, școlile își desășoară activitatea exclusiv online, iar restaurantele, teatrele, cinematografele, cafenelele și sălile de jocuri se închid.

În zonele unde coeficientul infectărilor COVID-19 depășeste 1,5 la mia de locuitori, autoritățile impun următoarele măsuri : permiterea organizării și desfășurării activităților cu publicul, fără însă a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiilor și doar în intervalul orar 06:00-23:00.

Deși Gorjul se află momentan într-o situație destul de bună comparativ cu alte județe, autoritățile din municipiu au decis să ia noi măsuri de prevenție, prin dezinfectarea străzilor și realizarea unor circuite în piețe.

De asemenea, edilul nu susține închiderea piețelor, considerând că în această perioadă cetațenii au mare nevoie de locuri de unde să-și procure alimentele, piețele fiind mult mai sigure decât spațiile închise.

Autoritățile vor continua să depună toate eforturile și să facă tot ceea ce este nevoie pentru ca cetățenii să fie în siguranță.

 

Articole similare

Back to top button