SliderSocialUltima ora

Testări gratuite în două localități gorjene

În două localități din Gorj cetățenii s-au putut testa gratuit în cadrul unei campanii organizate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. În perioada octombrie-decembrie, cetățenii vor beneficia de investigații făcute de medici și studenți la Medicină.

În cadrul caravanei de testări gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul”  se vor realiza ecografii mamare, mamografii, dermatoscopii, EKG, indice de masă corporală, teste de glicemie, teste HPV și analize de  sânge.

Weekend-ul trecut cetățenii localităților Țicleni și Bălești au beneficiat de investigații medicale gratuite.

În Țicleni au fost testați aproape 1000 de oameni. Orașul beneficiază de proiect pentru a doua oară, de această dată fiind testați și bărbați pentru diferite afecțiuni. În cazul în care cineva va fi depistat ca suferind de o boală, tratamentul se va efectua la Spitalul din Cluj-Napoca și va fi gratuit.

La Bălești, peste 50 de persoane au fost programate pentru testare. Edilul comunei, Mădălin Ungureanu, spune că această campanie a fost binevenită mai ales pentru femei, întrucât au avut posibilitatea de a identifica din timp potențialele probleme de sănătate.

Caravana ajunge anul acesta în 16 localități din 7 județe. Scopul campaniei este de a crește gradul de informare și a oferi acces la servicii medicale și la diagnostic în această perioadă dificilă.

 

Articole similare

Back to top button