SliderSocialUltima ora

Medici infectați și epuizați

Pandemia de coronavirus care pare să nu se mai sfârșească a dus medicii în pragul epuizării. La Spitalul din Târgu Jiu mai multe cadre medicale sunt pozitive Covid-19, iar cei rămași trebuie să le țină locul.

Secția de Terapie Intensivă este plină, 12 paturi fiind ocupate în acest moment. Tatiana Grecu, Medic Primar ATI a transmis un mesaj acum câteva zile pe pagina sa de socializare prin care descria emoțiile resimțite când un pacient în vârstă de doar 47 de ani a pierdut lupta cu boala.

„Purtăm cu noi povara vieții lor, a ființelor dragi pe care le lasă în urmă, deși noi nu-i cunoastem și nu ii vom cunoaște vreodată ! (…) Aveți grijă, protejati-va, protejați persoanele pe care le iubiți ! E un virus parșiv care nu ști când, cum, unde și de ce te lovește! Repet , e un război cu un inamic invizibil care nu are nici o regulă când își alege victimele !

Toate cadrele medicale sunt afectate de fiecare deces COVID. Astăzi pe teritoriul României au fost raportate peste 5000 de noi cazuri și 82 de morți. 782 de pacienți se află la Terapie Intensivă. Medicii au gărzi tot mai dese și se simt neputincioși în fața morții.

În spitalele Covid din țară sunt internați acum aproape 10 500 de pacienți infectați cu virusul Sars-Cov-2.

 

Articole similare

Back to top button