PoliticaSliderUltima ora

Fișă de candidat la Parlamentare

Organizațiile județene ale partidelor și-au stabilit candidații la parlamentare. După mai multe zvonuri și schimbări de ierarhii, în sfârșit putem vorbi despre potențialii parlamentari de Gorj.

Partidul Social Democrat a aruncat în luptă 7 candidați pentru Camera Deputaților și 4 pentru Senat.

Cristinel Rujan deschide lista Senatului. Este conferențiar universitar la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și a ocupat funcția de Prefect al județului Gorj din august 2019 până iulie 2020 când și-a dat demisia. Înainte de a fi reprezentant al Guvernului în teritoriu, Rujan a fost Secretar general la Ministerul Tineretului și Sportului, la ANAF și la Ministerul Educației și Cercetării. A absolvit Științe Juridice la Universitatea din Craiova, iar diploma de doctor în drept i-a fost acordată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Următorul pe listă este Ciprian Florescu, fost Prefect de Gorj.  Cariera și-a început-o ca jurnalist, iar apoi a intrat în politică, ocupând mai multe funcții în PSD Gorj. A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj și în 2016 Președinte al aceluiași Consiliu. După ce a fost eliberat din funcția de Prefect, în 2019, a fost numit Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne de către Guvernul Dăncilă. PSD îl prezintă ca fiind Consilier director general.

Pe locul al treilea la Senat se află Vasilica Șerban, medic veterinar. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București și în prezent este medic veterinar la CSVA Târgu Jiu 1 și profesor de specializări la Liceul Tehnologic Bârsești.

Pe locul 4 este prezentat Tiberiu Tătaru, fostul Manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este conferențiar universitar, iar în trecut a fost manager al mai multor spitale din Gorj, însă cariera și-a început-o ca jurnalist în 1996.

La Camera Deputaților primul loc este ocupat de Președintele PSD Gorj, Mihai Weber. Este deputat din 2012 și de profesie inginer. Din 1993 până în anul în care a obținut primul mandat a fost directorul unei societăți comerciale.

Pe poziție secundă se află notarul Claudiu Manta. Are în spate o carieră universitară la UCB Târgu Jiu și mai multe funcții în PSD Gorj.

Al treilea pe lista social democraților este Directorul Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, Dorin Tașcău. Este profesor de matematică și de-alungul timpului a fost atât consilier local, cât și județean.

Pe locul 4 se află Anca Bordușanu, actual Șef Birou Strategii Dezvoltare Juridic. A fost jurnalistă, iar apoi s-a înscris în PSD unde și în prezent, este secretar executiv și purtător de cuvânt al organizației. În urma alegerilor locale din septembrie, a prins și un mandat de Consilier Județean.

Pe următoarele poziții se află Mihai Istrate, Director al Liceului Tehnoloigc Țicleni, Gabriel Giorgi, inginer și fost director al Minprest Serv și consilier local după demisia lui Adrian Tudor. Ultimul pe listă este Marius Cuțitoiu, referent și Președinte al Tineretului Social Democrat Gorj.

Lista PNL Gorj este deschisă de Ion Iordache la Senat. Este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Gorj. În trecut, Iordache a fost președinte ALDE Gorj, iar apoi s-a reînscris în PNL Gorj, unde ocupă funcția de vicepreședinte. A fost și primar al orașului Turceni.

Locul al doilea este ocupat de Robert Filip, actualul edil al orașului Rovinari. Filip a fost președinte la ALDE Gorj, iar anul acesta s-a înscris în PNL, pardid care l-a susținut pentru câștigarea unui nou mandat de edil.

La Camera Deputaților, Dan Vâlceanu deschide lista cu o nouă candidatură.  Din 2012 și până în 2016 a fost Consilier Județean, iar din 2006, timp de 10 ani a fost Director Economic al mai multor societăți. Pe plan politic, Vâlceanu a fost președinte al Tineretului Social Democrat în perioada 2006-2009, iar din 2011 a ocupat mai multe funcții în filialele gorjene ale PDL și PNL.

Gheorghe Pecingină se află pe al doilea loc, fiind Secretar de Stat la Ministerul Finanțelor Publice. A fost Consilier Juridic al unor societăți din Târgu Jiu și din 2006 Avocat în cadrul Baroului Gorj.

Al treilea pe listă este Iulian Popescu, fostul candidat la șefia Consiliului Județean Gorj. Este anteprenor și relativ nou în Partidul Național Liberal. La finele anului trecut, Iulian Popescu a fost promovat în Consiliul de Supraveghere al CEO. Este Director general și fondator al unei societăți ce activează în domeniul realizării de softuri.

Pe locul 4 se află Denisa Șuță, actual manager al Muzeului Național Constantin Brâncuși. De-a lungul timpului, Șuță a fost vicepreședinte al PNL Gorj și purtător de cuvânt. Se află la al doilea mandat de Consilier Județean în urma alegerilor din toamnă. Denisa Șuță a debutat ca jurnalist înainte de anul 2000.

Pe listă urmează Dinel Fumărel, anteprenor, Sorin Iovan, inginer și Robert Răduțoiu, președinte TNL Gorj.

Partidul Mișcarea Populară i-a lansat pe Sorin Boza pentru Senat și Nicolae Davițoiu pentru Camera Deputaților.

Boza a fost Directorul Divizei Strategie-Dezvoltare în CEO pentru câteva luni, până în decembrie  2016 când a preluat conducerea Complexului, ocupând funcția de Director General – Președinte al Directoratului CEO până la începutul  acestui an.

Nicolae Davițoiu este om de afaceri și actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară Gorj. În urma scrutinului din septembrie, Davițoiu este Consilier Județean pentru următorii 4 ani. În trecut a fost și Consilier Local la Târgu Jiu.

Lista este continuată de Anghel Laurențiu, primarul comunei Stoina, Niculina Chițulescu, profesor și Sprînceană Silviu, inginer  – pentru Senat. Ion Cornescu – inspector adjunct, Constantin Nicolescu, Andrei Udriștioiu, Daniela Mișcodan, Glomnicu Alexandru și Gheorghe Benegui se află în preferințele PMP Gorj pentru Camera Deputaților.

Pro România l-a lansat la Camera Deputaților tot pe Alin Văcaru, președintele filialei gorjene. Văcaru a fost ales deputat din partea PSD, partid pe care l-a părăsit în 2017 când a trecut la Pro  România. În perioada 2014-2016 a fost prefect de Gorj, apoi consilier la ANRP și inspector la AJOFM Gorj.

Alexandru Baicu Ciudin deschide lista la Senat. A fost președinte ALDE la Sectorul 5 București, iar acum candidează din partea Pro România la alegerile parlamentare, în urma deciziei celor două partide la nivel național de a fuziona și a avea candidați comuni la scrutinul din decembrie.

Pe lista Pro România se regăsesc și Mădălin Paliță, primarul ales al comunei Dănești, Raluca Sarcină, președinte al organizației de tineret, Ion Gârniceanu, Gabi Coica, viitorul viceprimar al municipiului Târgu Jiu și Ovidiu Priporeanu pentru deputați. La senat lista este continuată de Mihai Prunariu, Ramona Oprea și Cosmin Oprițescu.

Articole similare

Back to top button