ActualitateSliderUltima ora

Zăpada închide Transalpina mai devreme

Weekend-ul ce tocmai s-a încheiat a adus cu el și prima zăpadă din acest sezon. În urma ninsorilor abundende căzute pe Transalpina, autoritățile au decis închiderea înainte de termen a Drumului Național. Totodată, pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului s-a intervenit cu utilaje cu lamă și s-a răspândit material antiderapant pentru asigurarea condițiilor de siguranță participanților la trafic.

Drumul Național 67C trebuia închis pe 20 octombrie între Rânca și Curpat, însă condițiile meteorologice nefavorabile au determinat blocarea circulației cu câteva zile mai devreme pentru toate categoriile de autovehicule între Rânca  și Obârșia Lotrului.

Și salvamontiștii au avut de furcă sâmbătă cu turiștii ce s-au aventurat pe munte. Aceștia au intervenit pentru recuperarea a 7 persoane aflate în 3 autoturisme ramase blocate pe Transalpina în zona Pasului Urdele, la o altitudine de peste 2000 de metri, din cauza stratului de zăpadă cazut și a stratului de gheață format pe carosabil.

Salvamontiștii fac apel la cetățeni să fie responsabili și să nu depășească barierele mecanice.  Măsura închiderii circulației rutiere a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone. Traficul rămâne deschis pe tronsonul dintre Novaci și Stațiunea Rânca.

 

Articole similare

Back to top button