Constantin Bobu medalie de aur la Box

Campionatul Național de Box pentru juniori au avut loc în perioada 14-18  octombrie la Sala Sporturilor din Târgu-Jiu. Evenimentul a reunit la start peste 200 de pugiliști, printre care și sportivi gorjeni antrenați de Doru Neamțu, de la CS Pandurii.

Conform spuselor lui Dorel Simion, antrenorul selecționer, în cadrul Campionatului au existat 13 categorii de greutate. Campionatul a avut drept scop definitivarea lotului pentru Campionatele Europene.

Medalia de aur la categoria 70 kilograme a fost câștigată de pugilistul gorjean Constantin Bobu. Sportivul a fost antrenat de Doru Neamțu și în urma câștigării acestui titlu, va reprezenta România la Campionatul European din perioada 23 noiembrie – 3 decembrie.

Vasile Cîtea, Președintele Federației Române de Box, a afirmat că își dorește ca tinerii sportivi ce și-au câștigat locul în echipa pentru Campionatele Europene să readucă România pe podium la Olimpiadă sau chiar la Mondiale.

Din lotul care se va deplasa în Bulgaria la Europene, fac parte atât sportivul gorjean Constantin Bobu, cât și antrenorul său Doru Neamțu .