Amenzi de peste 27.000 de lei în ultimele 24 de ore

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a transmis că în ultimele 24 de ore au fost desfășurate 17 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 205 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

1.033 de persoane, 226 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și alte zone de interes, precum și 325  mijloace de transport în comun și mijloace de transport de agrement au beneficiat de activități informativ-preventive.

Au fost constate mai multe nereguli astfel că  471 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 27.800 de lei au fost aplicate. 460 dintre acestea, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ. Au fost vizate în special, piețele și parcările acestora, stațiile mijloacelor de transport în comun, zonele de promenade și parcurile, atât de municipiul Târgu Jiu, cât și din orașele și comunele din Gorj.

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă