ActualitateSliderUltima ora

Telescaunul Rânca o nouă concesiune

Telescaunul din stațiunea montană Rânca a fost concesionat din nou. Potrivit ultimei ședințe care a avut loc joi, 15 octombrie, consilierii județeni au stabilit măsurile privind finalizarea procedurii de concesionare a telefericului destinat transportului de persoane din stațiunea Rânca.

La sediul Primăriei Novaci au fost depuse mai multe oferte. Câștigătorul licitației de atribuire a contractului de concesiune a bunului „Instalație de transport public pe cablu – Telescaun Rânca“,  este o societate care deja administrează o parte a domeniului schiabil din Rânca.

Cosmin Popescu, Președintele Consiliului Județean Gorj, a fost mandatat pentru semnarea contractului de concesiune cu ofertantul declarat castigator.

Telescaunul aparține Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Rânca – Corneșu Mare”, înființată de CJ Gorj și Primăriile Novaci și Baia de Fier.

Primarii celor doua unități administrativ-teritoriale au primit cu bucurie vestea atriburii contractului. Cei doi edili speră ca de această dată telescaunul să fie administrat mult mai bine față de anii precedenți.

Primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, spune că va aproba de îndată concesiunea pentru a nu bloca investiția de care Rânca are atât de multă nevoie.

Telescanulul de la Rânca deservește o pârtie de 980 de metri pe timp de iarnă și are 99 de locuri și ar putea fi pus în funcțiune și pe timp de vară pentru turiștii care vor să admire Rânca de la înălțime.

 

Articole similare

Back to top button