Marfă confiscată în Piața Centrală

În perioada 01.09. – 13.10.2020, polițiștii locali din cadrul Biroului Control Comercial au acționat în Piața Centrală a Municipiului Târgu Jiu pentru depistarea și sancționarea contravențională a persoanelor care desfășoară activități de comerț ambulant în locuri neautorizate. Persoanele respective se deplasează dintr-un loc în altul și abordează, uneori agresiv, potențialii cumpărători.

În urma acțiunilor au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, fiind confiscate 127 de produse expuse la vânzare: încălțăminte uzată, articole textile uzate, sau articole de tinichigerie confecționate manual.

Totodată au fost organizate și acțiuni cu privire la respectarea obligativității purtării măștii de protecție în mod corect în spațiile publice agglomerate. Pentru că cetățenii își trăgeau masca pe nas la vederea poliției, oamenii legii au procedat la efectuarea acțiunilor îmbrăcați în civil. Astfel, zeci de persoane au fost identificate nepurtând masca de protecție, mai ales în mijloacele de transport în comun.

Nerespectarea prevederilor se sancționează contravențional cu amendă între 500 și 2500 de lei.